Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Шуміло успішно завершив підвищення кваліфікації, пройшовши навчальний курс «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах», на освітній платформі Prometheus. Автори курсу: ГО «Вище», Саксонський центр навчання та викладання у вищій школі (HDS) (Німеччина) та Національне агентство забезпечення якості вищої освіти, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Програма курсу складалася із трьох модулів: Зміцнення викладання на рівні курсу; Зміцнення викладання та лідерство на рівні програми; Зміцнення викладання, лідерство та організаційний розвиток на рівні університету.

Опанування курсу дало можливість поглянути по-новому на роль викладача в забезпеченні якості освіти; використовувати методи зворотного дизайну для створення силабусу курсу; планувати та впроваджувати ефективні зміни на різних рівнях: рівні окремих курсів, освітньої програми та ЗВО в цілому; дізнатися більше про роль гаранта програми; обирати різні проєкти, що підтримують розвиток викладачів у ЗВО.

Досвід, що був отриманий під час опанування курсу, стане у нагоді при викладанні навчальних дисциплін, взаємовідвідуванні навчальних занять, а також підготовці силабусів.