Елсівці – активні здобувачі, які постійно прагнуть дізнатись нове у сфері права. Нещодавно учасники Сумського осередку ELSA, найактивніші майбутні правознавці Сумської філії ХНУВС, провели свій плановий захід на базі Зарічного районного суду міста Суми з метою поглиблення знань про роботу суду як установи.

Зокрема, здобувачі разом із модераторами обговорили роботу апарату суду, його структурних підрозділів. Відвідали канцелярії, де фахівці розповіли, які саме етапи проходить кожна справа в суді, змогли побачити яким чином заводиться та оформляється справа, порядок ведення діловодства в суді. В архіві майбутні правоохоронці дізналися про особливості зберігання та шифрування судових документів. Запросили студентів і до зали судового засідання, де вони стали учасниками тренінгового судового процесу.

До участі в заході також долучився суддя Зарічного районного суду м. Суми Микола Шершак, який розповів про тонкощі роботи судді, можливість дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції та надав відповіді на запитання, що цікавили здобувачів.