Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Шуміло успішно завершив підвищення кваліфікації, пройшовши навчальний курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів», на освітній платформі Prometheus. Курс розроблено та затверджено Американськими радами з міжнародної освіти ACTR/ACCELS.

Програма курсу складалася із шести модулів: Концепція академічної доброчесності у вищій освіті; Методика викладання: сприяння академічній доброчесності; Основи академічного письма та доброчесності; Дизайн системи оцінювання для підвищення академічної доброчесності; Науковий керівник – роль та місце у формуванні культури академічної доброчесності.

Опанування курсу дало розуміння, як можна розвивати культуру академічної доброчесності, попри предмет та напрям викладання. Курс надає можливість подивитися на навчальні дисципліни через призму академічної доброчесності та пропонує теоретичні основи й практичні інструменти, які допомагають посилити культуру академічної доброчесності.

Досвід, що був отриманий під час опанування курсу стане у нагоді при викладанні навчальних дисциплін, перевірці курсових та наукових робіт, а також підготовці навчально-методичних матеріалів.