Важливість профорієнтаційної роботи у Сумській філії ХНУВС реалізується шляхом професійного інформування майбутнього абітурієнта та правильного розуміння сутності професійного самовизначення і мотивів вибору професії у сфері роботи системи органів внутрішніх справ.

Згідно Плану профорієнтаційної роботи кафедри гуманітарних дисциплін доцентом Тетяною Білоус було організовано екскурсію для школярів КУ Сумської ЗОШ № 20 м. Суми до навчальних лабораторій Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

До участі у заході долучився провідний фахівець Сумської філії Валерій Кудрявцев, котрий ознайомив майбутніх випускників із правилами вступу за державним замовленням та на контрактну форму навчання, приділив увагу щодо напрямів підготовки здобувачів вищої освіти та перевагам навчання у Сумській філії ХНУВС.

Найбільше захопила майбутніх абітурієнтів екскурсія, яку провів досвідчений криміналіст, діючий адвокат, старший викладач кафедри юридичних дисциплін Віктор Кисельов. Школярі разом із класними керівниками Тетяною Василівною та Іриною Валеріївною дізнались від Віктора Миколайовича про особливості криміналістичної техніки, види холодної та вогнепальної зброї, специфіку інструментарію при розслідуванні різного роду злочинів. Вони перевіряли справжність грошових купюр і документів, робили відбитки пальців, обережно розглядали пістолети й ножі та задали Віктору Миколайовичу безліч питань.

Наприкінці зустрічі майбутні здобувачі вищої освіти отримали друковану профорієнтаційну інформацію щодо вступу до Сумської філії ХНУВС у 2023 році.