Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистих заходах з нагоди випуску курсантів закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ України.

Харківський національний університет внутрішніх справ представляли працівники та курсанти на чолі з ректором генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком.

У своєму виступі Президент України зазначив: «Кожен, хто обирає професію правоохоронця чи рятувальника, отримує можливість робити Україну сильнішою у визначальному. У тому, що найбільше відрізняє нас від ворога, від держави-зла: у захисті людей, у захисті самої основи життя – безпечного, нормального. 

 Загалом зараз випускаються 2607 офіцерів поліції, 414 випускників ДСНС. Знаю, що серед вас є ті, хто буде нести службу в прифронтових і прикордонних регіонах – Сумщина, Харківщина, Запоріжжя, Херсонщина, Донбас. Знаю, що серед вас є ті, хто приєднується до нашої нової штурмової бригади «Лють».

 Я дякую вам за сміливість обрати саме такий професійний шлях! Щиро бажаю кожному і кожній із вас міцності, яка була б рівнозначна міцності всієї нашої України. Та гідності, щоб українці могли пишатися вами й надіятися на вас».

З нагоди урочистого випуску Володимир Зеленський вручив державні нагороди офіцерам Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які представляють відомчі заклади вищої освіти. Нагороджено і працівників Харківського національного університету внутрішніх справ. За самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання службового обов'язку в умовах воєнного стану, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові орден Данила Галицького Президент вручив першому проректору університету Олександру Моргунову, медаль «За бездоганну службу» ІІІ ступеня – декану факультету № 5 Віктору Василенку.

Випускники університету – відмінники навчання та служби Яна Свистун і Тарас Литовченко – отримали погони від Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

Дипломи про вищу освіту випускникам університету вручили директор Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Олександр Тарасенко та ректор ХНУВС Валерій Сокуренко.

https://www.youtube.com/watch?v=Hb75UkJUVCs

ВЗГ ХНУВС