Панове поліцейські! Шановні колеги! Випускники!

Сьогодні знаменна подія для Харківського національного університету внутрішніх справ – випуск фахівців, офіцерів, які вже завтра, зі зброєю в руках нестимуть службу в Національній поліції України, захищатимуть публічну безпеку й порядок, інтереси держави, її цілісність і суверенітет. За час війни це другий випуск курсантів. Не дивлячись на те, що триває агресія РФ проти України, наш університет зберіг колектив і продовжує готувати кадри для правоохоронних органів України.

Дякую керівництву держави, Міністерства внутрішніх справ, народним депутатам України, очільникам обласних військових адміністрацій, міським головам, головам обласних рад, начальникам Головних управлінь Національної поліції, усім, хто підтримує наш університет.

Шановні випускники! Ви одягли офіцерські погони у надзвичайно складний час. Більшість із вас поїдуть працювати на схід нашої країни, підтримувати правопорядок на допомагати налагоджувати життя людей на деокупованих територіях, виявляти диверсантів, посібників російського агресора, колаборантів. Ви служитимете у слідчих підрозділах, підрозділах карного розшуку, дізнання, превенції, інформаційно-аналітичної підтримки, кадрового забезпечення, кіберполіції та стратегічних розслідувань НПУ. Багато з вас доєдналися до об’єднаної штурмової бригади «Лють» «Гвардії наступу» аби знешкоджувати окупантів, стримувати та давати відсіч.

Будьте сильними і незламними, любіть свій рідний край, свою землю, свій народ, беззастережно вірте у нашу Перемогу, наближайте її своєю відданою службою.

Понад п’ятдесят тисяч правоохоронців – випускників Харківського національного університету внутрішніх справ зі зброєю в руках несуть службу в усіх куточках України. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму. Заступник командира окремого загону спеціального призначення Національної Гвардії України «Азов» з бойової та спеціальної підготовки старший лейтенант Віталій Грицаєнко, позивний «Гоголь» – загинув під час оборони Маріуполя. Він – випускник факультету № 1, добровольцем став до лав підрозділу, щоб захищати нашу країну. За особисту мужність і героїзм йому посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Схиляємо голови перед тими, хто пожертвував своїм життям заради Перемоги над російським агресором, захоплюємося їх мужністю та героїзмом. Будьте гідні їх пам’яті!

Ще раз вітаю вас із випуском! Служіть так, щоб вас поважали люди і оберігав Господь Бог! Упевнений, Україна переможе!

Слава нашим Героям – Захисникам і Захисницям!

Слава Україні!