У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди випуску курсантів. У заході взяли участь особовий склад, батьки та почесні гості. 89 курсантів, з них 49 юнаків та 40 дівчат, поповнять лави Національної поліції та служитимуть на благо українському народові задля захисту прав кожного громадянина нашої країни.

Урочистості з нагоди вручення дипломів бакалавра випускникам розпочалися з виконання Державного Гімну України та вшанування хвилиною мовчання пам'яті героїв, які віддали своє життя за єдність та незалежність України, а також усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків. Теплими та щирими словами молодих лейтенантів привітали почесні гості: т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас Савченко; т.в.о. начальника головного управління Національної поліції України в Сумській області, полковник поліції, к.ю.н. Петро Токар; Сумський міський голова Олександр Лисенко; директорка Департаменту освіти та науки Сумської обласної військової адміністрації Вікторія Гробова.

Від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Валерія Сокуренка, директор Сумської філії Сергій Станіславович привітав випускників із закінченням закладу вищої освіти та отриманням першого офіцерського звання.

Від імені випускників на адресу керівництва університету, особового складу та батьків слова вдячності висловив лейтенант поліції Микола Сіроштан. Він запевнив, що вони з честю і гордістю пронесуть звання випускника Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ і представлятимуть її в Національній поліції України, вони ніколи не зрадять девізу університету «Знання. Закон. Честь».

Директор Сумської філії Сергій Лукаш побажав молодим лейтенантам набувати практичного досвіду, відповідати новим вимогам та викликам сьогодення, чесно і гідно служити українському народові, залишатися відданими Присязі, не зраджувати правді, добру та честі, а здобуті знання у закладі вищої освіти, щоб стали запорукою професійного зростання.

До урочистого заходу долучилася творча молодь курсантів 1-2 курсів, які виконали вокально-хореографічну композицію «Ой у лузі червона калина».

На завершення дійства молоді офіцери Національної поліції України пройшли урочистим маршем.