Не минув ще місяць після першої зустрічі студентів та курсантів Сумської філії ХНУВС із суддями Конституційного Суду України і знову, 6 квітня 2023 року, студенти та викладачі мали можливість послухати лекцію на тему «Діяльність та повноваження Конституційного Суду України».

Судді Конституційного Суду України Галина Юровська та Віктор Городовенко в рамках просвітницького заходу, в тому числі і для студентів першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, за сприяння викладачів кафедри юридичних дисциплін професора Олексія Шуміла та доцента Лесі Гончаренко, прийняли участь у бінарному занятті, яке було проведено з навчальних дисциплін «Судові та правоохоронні органи України», «Теорія держави та права» та «Конституційне право».

Судді Конституційного Суду України розповіли про те, що Конституційний Суд є органом конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, вирішує питання про відповідність Конституції України законів України та у передбачених Конституцією випадках інших актів, здійснює офіційне тлумачення Конституції України, а також інші повноваження відповідно до Конституції України, про особливості функціонування Конституційного Суду. Спікери акцентували увагу на особливій формі звернення до Конституційного Суду України - конституційній скарзі. Окрім цього розповіли та ознайомили зі змістом та можливостями офіційного сайту Конституційного Суду України.

Студенти та викладачі отримали багато корисної інформації щодо повноважень Конституційного Суду України, мали можливість задати питання особисто суддям. Презентація лекції викладена у навчальну мережу для ознайомлення студентами у межах відповідних курсів. Наостанок наших студентів запросили на екскурсію у м. Київ, щоб ознайомитися з приміщенням та бібліотекою Конституційного Суду України.