21-22 березня 2023 року Дипломатичною академією України ім. Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України було проведено онлайн курс професійного навчання працівників органів державної влади у сфері зовнішніх зносин «E-governance concept».

Участь у курсі взяли науково-педагогічні працівники Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, а саме доцентка кафедри юридичних дисциплін Наталія Дуравкіна, викладачка кафедри юридичних дисциплін Марія Новик, викладачка кафедри гуманітарних дисциплін Анна Решитько та доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін Світлана Виганяйло.

Спікерка – Кетлін Каттай (Kätlin Kattai), MSc., директорка з розвитку бізнесу Digital Nation, поділилася досвідом електронного урядування в Естонії та обговорила з учасниками такі теми:
Виклики цифрової трансформації.
Ефективні практики та переваги цифрових послуг.
Принципи та інфраструктура цифрового урядування Естонії.
Оптимізація робочих процедур і допоміжної правової бази.
Робота загального бек-офісу електронного урядування.
Державні та приватні електронні послуги країни.

Захід відбувся у рамках #TrilateralDiplomaticInitiative міжнародної тристоронньої ініціативи Svenska institutet, Estonian School of Diplomacy та Diplomatic Academy of Ukraine, яка спрямована на підвищення кваліфікації державних службовців, українських та іноземних дипломатів у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції.