Євроінтеграційні процеси в Україні спонукають законотворців до уніфікації правових норм Європейського Союзу та України в багатьох галузях життя. З нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Ганною Довгополовою було проведено тематичну кураторську годину для курсантів 1 курсу.

Курсанти поділилися враженнями від нещодавно прочитаних книг, згадали улюблених авторів. Під час кураторської години обговорили законодавчу базу, що захищає авторські права в Україні та країнах Європейського Союзу, найпоширеніші порушення щодо авторських прав, можливі покарання за порушення законодавства, які підрозділи поліції займаються захистом інтелектуальної власності та покаранням правопорушників у цій сфері.

Першокурсники поділилися знаннями, де у власному житті вони можуть стикатися із порушеннями законодавства щодо захисту авторського права. Майбутні правоохоронці висловили переконання, що навчання без плагіату – це їх посильний внесок у побудові свідомого суспільства на шляху України до повноправного членства в Європейському Союзі.