21 березня 2023 року студенти першого курсу Сумської філії ХНУВС в рамках вивчення навчальної дисципліни «Теорія держави та права» відвідали Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Заняття було організоване професором кафедри юридичних дисциплін Олексієм Шумілом.

Під час заняття студенти ознайомились із приміщеннями Сумського місцевого центру з надання БВПД, мали можливість познайомитися із працівниками центру, які безпосередньо надають консультації.

Начальник відділу безоплатної правової допомоги Юлія Іващенко розповіла, що надання правових послуг гарантується Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та повністю фінансується за кошти Державного бюджету України. Вона розкрила відмінності щодо первинної і вторинної правової допомоги та навела приклади із практики. Зупинилась вона також на актуальних питаннях надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою реалізації та забезпечення права особи на правничу допомогу.

Наприкінці зустрічі студентів привітала директор Сумського місцевого центру з надання БВПД Трошечко Валентина, яка акцентувала їх увагу на необхідності глибоко засвоювати знання в університеті та приходити до них на практику, щоб допомагати нужденним громадянам захищати їх права і свободи, а після закінчення магістратури отримати перший професійний досвід.

Наприкінці зустрічі студенти отримали інформаційні буклети та сувеніри Сумського місцевого центру з надання БВПД. Зустріч виявилася цікавою і змістовною, представники центру будуть запрошені для проведення бінарних занять зі студентами.