Для розширення географії проведення профорієнтаційної роботи, а також залучення молоді з інших регіонів України до навчання в Харківському національному університеті внутрішніх справ Сумською філією ХНУВС 22 березня 2023 року було організовано онлайн-зустріч із випускниками шкіл Чернігівської області, а також Чернігівського ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою. Зустріч організована за сприяння Управління освіти та науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

У заході взяли участь директор Сумської філії ХНУВС Сергій Лукаш, начальник сектору відбору ГУНП в Сумській області Сергій Тютченко та провідний фахівець філії Валерій Кудрявцев.

Майбутнім абітурієнтам коротко був проведений екскурс з історії заснування філії, а також надана інформація щодо підготовки фахівців, яку здійснює заклад, вимог щодо вступу в ХНУВС. Також були показані відеоматеріали іспитів із фізичної підготовки, необхідних при вступі за державним замовленням.

Акцентовано увагу на календарний план організації та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту, а також вагових коефіцієнтах предметів на вибір, які будуть враховані при розрахунку конкурсного балу вступника.