22 березня 2023 року доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Тетяною Геращенко було організовано екскурсію для школярів КУ Сумська ЗОШ № 5 м. Суми до криміналістичної лабораторії Сумської філії ХНУВС. Гостей привітав провідний фахівець Сумської філії ХНУВС Валерій Кудрявцев. Він детально зупинився на особливостях вступної кампанії 2023 року. Перед школярами виступив курсант 3 курсу Сумської філії ХНУВС Євген Трофименко, який захоплююче розповів про цікаве і насичене подіями життя курсантів і запросив школярів приєднатись до когорти правоохоронців.

Змістовну екскурсію провів досвідчений криміналіст, старший викладач кафедри юридичних дисциплін Віктор Кисельов. Школярі разом із класним керівником Інною Іванівною дізнались від Віктора Миколайовича про особливості криміналістичної техніки, види холодної та вогнепальної зброї, специфіку інструментарію при розслідуванні різного роду злочинів. Практична частина екскурсії викликала у гостей жвавий інтерес. Вони перевіряли справжність грошових купюр і документів, робили відбитки пальців, обережно розглядали пістолети й ножі і задали Віктору Миколайовичу безліч питань.

Наприкінці зустрічі Тетяна Григорівна запропонували зробити колективну світлину на згадку про цей захід. Школярі також отримали друковану профорієнтаційну продукцію щодо вступу до університету у 2023 році.