21 березня у Всесвітній день поезії у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся поетичний вечір під гаслом «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі», організаторкою та ведучою якого виступила заступник голови культурно-масового сектору студентсько-курсантського Парламенту Вікторія Ярова.

Учасниками вечора стали шанувальники поетичного слова: курсанти та співробітники закладу вищої освіти. У теплій, родинній атмосфері учасники мали можливість познайомитися із історією виникнення цього свята та насолодитися поезією, яку декламувала творча курсантська молодь 1 курсу.

Віршовані рядки письменниці-шестидесятниці, геніальної української поетеси, яка 19 березня 2023 року відсвяткувала 93-й день народження, Ліни Костенко пролунали у виконанні Андрія Левченка (група СФ-101) - «І все на світі треба пережити» та Кирила Єременка (СФ-102) - «Люблю весну».

На поетичному вечорі лунали вірші поетів-початківців. Серед них - Ангеліна Правдюк, курсантка 1 курсу групи СФ-102, яка продекламувала свій вірш під назвою «Росповіси собі дорослій про минуле». Авторські вірші Вікторії Ярової, курсантки 1 курсу групи СФ-101, прочитали курсант 1 курсу групи СФ-103 Дмитрій Хукаленко - «Ми - ніким не фарбовані стіни» та курсантка 1 курсу групи СФ-101 Яна Стеблянко - «Минають дні, минають і роки». Сама ж авторка продекламувала патріотичний вірш «Я боюсь, що одного ранку» - про бурхливі історичні події сьогодення, коли наша країна бореться за свою національну ідентичність, коли українці, відстоюють свої права і свободу.

Присутні на вечорі курсанти поділилися враженнями та своїми думками, а старости груп Влада Кіхтенко (СФ-101), Альона Шевченко (СФ-102), Тетяна Ляшенко (СФ-103) висловили слова вдячності читцям та організаторам за змістовий вечір.

Ганна Ярова, психолог філії, підкреслила, що поезія допомагає сформувати особистість, передає відчуття часу, точність та влучність слова.

Ганна Мітітєл, провідний фахівець, продекламувавши вірш Ліни Костенко «Доля» наголосила, що поезія відіграє важливу роль у духовному збагаченні студентсько-курсантської молоді, бо саме поезія плекає високі почуття, згуртовує націю та об’єднує людство. Свято, яке відзначається щорічно 21 березня, спрямоване на привернення уваги суспільства до поетичної спадщини та необхідності її використання у виховній та просвітницькій діяльності.