Студенти першого курсу Сумської філії ХНУВС продовжують спілкування із представниками своєї майбутньої професії. 22 березня бінарне заняття із навчальної дисциплін «Судові та правоохоронні органи України» за темою «Органи та установи юстиції» було проведено у приміщенні приватного нотаріуса Сумського міського нотаріального округу Анни Лисенко. Воно було організоване професором кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексієм Шумілом.

Нотаріус свого часу закінчила Сумську філію ХНУВС і тому змогла розповісти етапи свого професійного становлення у цій професії після закінчення нашого вишу.

Студенти ознайомились із вимогами, які ставляться до офісу, оглянули приміщення та робочі місця персоналу.

Під час заняття було розглянуто такі питання: Поняття нотаріату. Система нотаріальних органів в Україні, їх завдання і значення; Правове становище нотаріуса. Вимоги, що ставляться до осіб, які бажають займатися нотаріальною діяльністю; Цифровізація нотаріату.

Заняття пройшло жваво, нотаріус підготувала цікаву презентацію свого виступу та відповіла на поставлені студентами питання щодо порядку проходження стажування, тестування та особливостей деяких нотаріальних дій.

Під кінець заняття студентів пригостили смачним чаєм із тістечками та запросили у майбутньому проходити виробничу практику у приватного нотаріуса.