17 березня 2023 року завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валентина Василенко та доцентка цієї ж кафедри Ганна Довгополова взяли участь в інформаційно-просвітницькому форумі «Сучасні тенденції забезпечення гендерного балансу в умовах Євроїнтеграції», що відбувся на базі Донецького державного університету внутрішніх справ (м. Кропивницький).

Крім науковців, у форумі взяли участь представниці ГО «Асоціація жінок-юристок України «ЮРФЕМ»» та ГО «Стратегія майбутнього». Питаннями, що привернули увагу учасників та учасниць заходу, стали протидія дискримінації за гендерною ознакою та ратифікація Стамбульської конвенції, гендерна рівність в Україні в контексті євроінтеграційних прагнень, жінки та жіночі організації в розбудові громадянського суспільства в Україні, освіта як один із чинників формування гендерно чутливого середовища тощо.

Резолюцією заходу стало підкреслення положення, що гендерна рівність є індикатором того, наскільки країна є демократичною, яким є рівень розвитку суспільних відносин та громадянських інституцій. Гендерна рівність – це про рівний доступ до можливостей, кожен має бути вільним у своєму виборі.