Протягом останніх років Сумський центр первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м.Суми) Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ тісно співпрацює зі швейцарським благодійним об'єднанням «Help-Point Sumy», президентом якого є колишня мер міста Волен - Маріанне Піффаретті. Діяльність даного фонду полягає у наданні гуманітарної допомоги, а саме в забезпеченні сучасним навчальним обладнанням, оргтехнікою, а також засобами забезпечення життєдіяльності та меблями з метою теоретичної та практичної підготовки особового складу Національної поліції України та МВС України, який проходе навчання у центрі.

У результаті проведених зустрічей з представниками гуманітарної місії Маріани Піффаретті та керівником швейцарської регіональної поліції Марко Файл від благодійного фонду «Хельвеція» у лютому 2019 року було отримано стелажі для зберігання речей, парти, столи для їдальні, шафу металеву а також багатофункційні спортивні тренажери та велотренажер.

Слухачі та курсанти, а також співробітники центру на знак вдячності передали швейцарським друзям лист такого змісту:

«Завдяки Вам та небайдужим громадянам Швейцарії ми змогли укомплектувати необхідним обладнанням тренажерну залу нашої Академії поліції, в якій курсанти покращують та підтримують свою фізичну форму.

Вдячні Вам за те, що Ви не шкодували свого часу і спрямували свої сили на допомогу майбутнім поліцейським. Благодійність серед людей у всьому світі вважається поважним заняттям. Тому нехай Ваші добрі справи повернуться до Вас удачею, успіхом та процвітанням, і завжди у Вашому житті буде радість та щастя. Висловлюємо вдячність Вам та всім швейцарцям за надану гуманітарну допомогу і бажаємо душевного миру, досягнення всіх цілей і удачі у всіх справах та починаннях. Бажаємо Вам благополуччя, здоров’я та сподіваємось на подальше співробітництво»