Доцентом кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Світланою Виганяйло було організоване бінарне заняття за участі практичних працівників. У рамках вивчення дисципліни «Інформаційні технології професійної діяльності» при вивченні теми «Інформаційно-аналітичне забезпечення національної поліції України» студенти першого курсу групи СФ-ПДдср-22-1 відвідали Головне управління національної поліції в Сумській області, структурний підрозділ «Лінія 102». На занятті досліджували алгоритм функціонування системи централізованого управління нарядами поліції «Лінія 102».

Основними завданнями заняття стало відпрацювання навичок та умінь роботи у системі централізованого управління нарядами поліції, інформаційно-технічного забезпечення Національної поліції, дослідження повного циклу проходження інформаційних потоків у підрозділах Національної поліції України.

Студенти мали можливість попрацювати з системою на автоматизованому робочому місці оператора та диспетчера, прослідкувати за потоками інформації, дослідити інтерфейси інформаційних ресурсів та особливості програмного забезпечення. А також прослідкували відпрацювання фабули оператором, диспетчером патрульної поліції та черговим відділу поліції.

Заняття з залученням практичних працівників дозволяють студентам відчути себе на реальному робочому місці, та отримати ґрунтовні висококваліфіковані відповіді на ті питання, що виникали в процесі опрацювання теми аудиторно. Дані методики навчання сприяють якісній професійній підготовці правоохоронців.