Доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін Світлана Петровська та доцентка кафедри юридичних дисциплін Наталія Дуравкіна провели об'єднане засідання гуртків «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» і «Bona fides» Сумської філії ХНУВС й бінарне заняття в рамках вивчення дисциплін «Основи охорони праці» та «Трудове право» на тему «Захист трудових прав жінок в Україні». У заході взяли участь студенти 3-4 курсів спеціальності «Право» та 3 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність».

Із доповіддю «Права жінок у трудовому законодавстві та гендерна рівність» виступили студентки 4 курсу Дробна Наталія та Семенець Дарія. Вони розповіли про трудові права жінок; як охороняється праця жінок; наскільки ці права дотримуються в Україні і як це все корелює із питаннями гендерної рівності.

В обговоренні брали активну участь всі присутні, маючи можливість висловити свою думку. Під час дискусії дійшли висновку, що слід відмежовувати випадки, коли жінок-працівниць усувають від певних видів робіт або обмежують доступ до них задля збереження їх здоров’я, зменшення ризику захворювань майбутніх дітей, від тих ситуацій, коли можуть ставитися перешкоди або взагалі унеможливлюватися певними способами просування жінок по службі, зменшуватися розмір заробітку, у зв’язку з тим, що працівником є жінка.