14 лютого – Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур, спрямована на підвищення інтересу до книг і бібліотек. А ще цей день можна назвати Днем закоханих у книжки.

Ідею створення свята Міжнародного дня дарування книг підказав маленький син засновниці відомого сайту дитячої книги Delightful Children’s Books у США Еммі Бродмур, запитавши її, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги? Адже це крутий спосіб поділитися любов’ю та взяти участь у добрій справі!

Дуже швидко, питання маленької дитини та активна позиція Еммі Бродмур були підхоплені мільйонами людей, що й сприяло становленню цього свята як Міжнародного дня книгодарування.

На щастя, дуже багато дорослих розуміють і цінують книгу як предмет не лише матеріальної, а насамперед духовної значущості, цінують ті почуття та емоції, які дарує читачеві автор.

З нагоди цієї дати в бібліотеці представлена книжкова виставка «Вільна книга у вільне читання», де представлені різноманітні жанри на різні смаки й просто цікаві книги.

Даруйте книги з любов’ю та нехай 14 лютого, звичайний зимовий день, перетвориться для вас на добру традицію – дарувати книжки, бо книжки — то любов!