Сумщина – край героїчний, давній і легендарний, історія якого сягає глибини віків, а сучасні адміністративні кордони Сумської області були створені 10 січня 1939 року.

Сьогодні Сумщині виповнюється 84 роки. З нагоди цієї події та з метою національно-патріотичного виховання у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся виховний захід «О, Сумщино, мій рідний краю» за участі професора кафедри гуманітарних дисциплін, кандидата історичних наук Надії Демиденко. У даному заході, який відбувся он – лайн на платформі ZOOM, взяли участь студенти, курсанти, куратори та працівники закладу вищої освіти.

Надія Михайлівна ознайомила учасників із історією сумських земель, починаючи з прадавніх часів до XX століття. Для глибокого вивчення історії краю рекомендувала ознайомитися з книгою нашого земляка Бориса Ткаченка «Лебедія», яка розкриває історію, культуру, побут, звичаї та традиції нашого краю.

Студентка 1 курсу за спеціальністю «Право» Анна Набок розкрила окремі сторінки своєї малої батьківщини – Лебединщини, а Олена Іващенко, студентка 1 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» із особливим пієтетом висвітлила діяльність своїх земляків: останнього кошового отамана Запорозської Січі Петра Калнишевського, видатного скульптора та режисера Івана Кавалерідзе та Кобзаря, автора мелодії «Козацький марш» Євгена Адамцевича.

«Загальновідома істина: хто не знає свого минулого, той не має свого майбутнього. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Підтвердженню цьому є сьогоднішній захід, який буде надихати студентсько-курсантську молодь до бажання ще більше знати, вивчати та розширювати знання про свій рідний край, який є для кожного з нас серцем і душею», - наголосила наостанок провідний фахівець Ганна Мітітєл.