Де ріки прохолодні і смарагдові поля,
Де найсиніше на планеті небо.
Це найрідніша Сумщина моя,
Слова пошани я складу для тебе.
Оксана Бакуменко

10 січня 1939 року на мапі України з’явилася нова територіально-адміністративна одиниця – Сумська область, край із багатовіковою історією, унікальною культурною спадщиною, мальовничою природою.

Сумщина – край давній і легендарний, історія якого сягає глибини віків. Заселення території сучасної Сумської області розпочалось приблизно 15 тисяч років тому. Проте, Сумська область з центром у м. Суми створена згідно з Указом Президії Верховної Ради СРСР 10 січня 1939 р.

Ми маємо ким та чим пишатися. Сумщина захоплює мальовничими краєвидами, яскравими подіями, вправними майстрами та гостинними людьми!

Під час повномасштабного вторгнення країни-агресора наші захисники проявили свою мужність, стійкість, силу духу, обороняючи кордони рідної Батьківщини. Пишаємось нашими захисниками та захисницями!

В бібліотеці створена постійно діюча книжково-ілюстративна виставка «Моя Сумщина – в кольорі, і в слові, і в пісні», де представлені матеріали про наш рідний край, історію та звичаї, мальовничу природу та архітектурні пам’ятки, розвиток промисловості та виданих людей.