З нагоди Дня прав людини для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано та проведено теоретичне заняття щодо інформаційної підсистеми Custody Records.

Заняття відбулося за участі старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України майора поліції Євтєєва Євгена Анатолійовича та інспектора Управління патрульної поліції в Сумській області старшого лейтенанта Ткаченко Віталія Віталійовича.

У ході заняття працівники поліції розповіли курсантам про автоматизовану систему відеонагляду, яка фіксує усі дії роботи поліцейського із затриманими особами та запобігає порушенню прав людини.

Під час презентації, яка наочно була продемонстрована, майбутні поліцейські мали можливість побачити усі переваги контролю даної системи. Курсанти щиро подякували поліцейським за цікаву, пізнавальну інформацію та отриманні знання.

Ксенія Красовська, інспекторка сектору зв’язку із громадськістю, зазначила, що проведення заходів за участі патрульної поліції є важливими у підготовці майбутніх правоохоронців і сьогоднішній захід сприяє формуванню у курсантів культури поваги до прав людини та людської гідності.

Насамкінець, працівники поліції запросили курсантів на екскурсію до Управління патрульної поліції в Сумській області та висловили слова вдячності на адресу керівництва закладу вищої освіти за співпрацю.

Колектив Сумської філії дякує Управлінню патрульної поліції за активну, профілактичну роботу, увагу та зусилля, які патрульна поліція приділяє спілкуванню із молоддю, бо саме молоді люди – освічені, свідомі, натхненні – є рушійною силою в Україні, а наші курсанти уже сьогодні усвідомлюють, що їх майбутня професія, одна із найнеобхідніших в нашій країні, яка потрібна людям, тому що робить їх життя спокійним та безпечним.