Школярі старших класів КУ ССШ №9 міста Суми відвідали навчальну лабораторію криміналістики Сумської філії ХНУВС. Учнів приємно вразив той факт, що екскурсію проводив криміналіст-практик, викладач Сумської філії Віктор Кисельов, який за час екскурсії встиг не лише розповісти, а й навчити учнів як правильно виявляти сліди злочинної діяльності, розрізняти фальшиві грошові купюри тощо. Віктор Кисельов показав прилади, з якими працюють експерти під час проведення досліджень, дозволив учням спробувати їх в роботі. Тобто кожен бажаючий міг побути у ролі криміналіста.

Учасники екскурсії зрозуміли, що подібна криміналістична лабораторія дає можливість навчитися використовувати фото і відеотехніку, інші засоби фіксації матеріальних об’єктів, що мають значення речових доказів для розкриття злочинів. Учні з захопленням сприймали інформацію, яка може їм стати корисною у буденному житті.

На завершення зустрічі професорка кафедра гуманітарних дисциплін Надія Демиденко, організатор екскурсії, акцентувала увагу на тому, що Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ є єдиним закладом вищої освіти зі специфічними умовами навчання Сумського регіону.