Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяна Білоус взяла участь у проходженні освітнього електронного курсу «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе».

Метою курсу є підвищення рівня конфліктологічної компетентності здобувачів освіти, вмінь і навичок вирішення конфліктів мирним шляхом, ненасильницької поведінки та громадської позиції.

Завданнями курсу є: отримання базових теоретичних знань з конфліктології; ознайомлення з основними засадами миробудування; ознайомлення з поняттям «насильство», його видами; закріплення практичних навичок вирізнення проявів насильства у повсякденному житті; опанування ненасильницьку модель поведінки; відпрацювання практичних навичок протидії боулінгу; сформувати розуміння гендерної рівності; опрацювання поняття «відновні практики», їх роль і значення для закладу освіти; ознайомлення з цінностями та принципами медіації як інструмент вирішення конфліктів, що базуються на врахуванні інтересів сторін конфлікту; відпрацювання навички відновлювальної комунікації; сформувати розуміння безпечного освітнього середовища.

Зміст електронного курсу є винятково відповідальністю ГО «ЛаСтрада-Україна» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу та ЮНІСЕФ.

По закінченню освітнього електронного курсу «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе» Білоус Тетяна отримала сертифікат.