В умовах воєнного стану всі економічні суб’єкти сконцентровані переважно на виживанні, безпеці, збереженні працівників і виробництва та, за можливості, релокації. Деякі бізнеси переорієнтувалась на оборонні потреби, а деякі згорнулись, підтримуючи тільки власну інфраструктуру. Багато підприємств, на жаль, вже не підлягають відновленню. Тому наразі важко розглядати інвестиції у загальному їх розумінні, особливо коли йдеться про залучення зовнішніх інвестицій в економіку України. Очевидно, що інвестори очікують закінчення війни та плану відбудови країни.

Зважаючи на це, відбулося чергове засідання секції «Проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки держави» наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

На початку засідання зі вступним словом до студентів-гуртківців звернулася керівниця секції канд. екон. наук Парфентій Людмила Анатоліївна. Після цього з доповіддю на тему «Інвестиції в українську економіку в умовах війни» виступила студентка 4 курсу спеціальності 081 Право Будюкова Євгенія (науковий керівник - канд. екон. наук Парфентій Людмила Анатоліївна).

Тема доповіді на сьогоднішній день є дуже актуальною, а сама доповідь, презентована студенткою, виявилася змістовною та інформативною, оскільки було окреслено основні елементи механізму страхування інвестицій в умовах воєнного стану, а також висвітлено напрями реформування української інвестиційної системи з урахуванням як воєнних факторів, так і довоєнних недоліків.