З нагоди наближення новорічно-різдвяних свят творча курсантська молодь першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ організувала та провела святкову програму у патріотичному дусі з національним колоритом «Новорічні традиції та свята України».

«У ці нелегкі часи для українського народу ми не забуваємо про наші традиції, які з давніх-давен бережуть самобутність нашої нації, у тяжку скрутну хвилину ми віримо в нашу Україну, і мир живе у нас в серцях», - такими словами звернулися ведучі до колективу.

На початку заходу хвилиною мовчання вшанували патріотизм, мужність тих, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну!

Директор Сумської філії Сергій Лукаш, вітаючи усіх присутніх із різдвяними та новорічними святами, в першу чергу подякував захисникам, які боронять нашу країну від російського ворога за можливість святкувати і зустрічати Новий рік та побажав здоров’я, добра, родинного тепла та гарних, мирних свят. Ми віримо з Збройні Сили України!

У святковій програмі були представлені театралізовані, хореографічні та вокальні номери, об’єднані єдиною сюжетною лінією у яскравому новорічному дійстві. Його ведучі, Вікторія Ярова, Богдан Синьогуб та Юлія Івченко, познайомили присутніх із зимовими святкуваннями та звичаями нашого народу, через любов і повагу до історичного минулого українського народу, з дотримуванням добрих традицій та обрядів наших предків.

Так, розказали про День Святого Миколая та добрі вчинки святого у театральній сценці «Батько і три доньки», про найголовніше свято – Різдво Христове розповіли колядники, які завітали на свято з Різдвяною зіркою та піснею «Добрий вечір, тобі, пане господарю», новорічні побажання висловили веселі щедрувальники та заспівали «Щедрика» - усесвітньо відомий твір українського композитора Миколи Леонтовича, який був створений на початку XX століття.

«Рік 2022 – складний для нашого народу, українці борються за свою волю і свободу як кілька століть назад, так і сьогодні, коли у кривавому бою наші воїни незламно стоять на сторожі нашого спокою. Всі наші надії зараз линуть до України, бо кожен мріє про щасливе сьогодення і мирне завтра, ми віримо в силу і відважність нашої незламної нації», – ці кульмінаційні слова ведучих підтвердили танцівники, виконавши танок «Козацькому роду – нема переводу».

Не обійшлося свято і без сучасних пісень, які виконали творчі особистості. Свято пройшло у теплому родинному колі дуже динамічно, яскраво і феєрично.