07 грудня до Всесвітнього дня прав людини та рамках кампанії «16 днів проти насильства» для курсантів 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено виховний захід «Зупинити насильство легко» з елементами гри «Створюй коло безпеки» за участю інспекторів сектору зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Сумській області Ксенії Красовської та Марини Горьковської.

«Для підвищення обізнаності здобувачів освітнього процесу та з метою привернення уваги до проблем одного з найпоширеніших порушень прав людини у світі – насильства, щорічно для нашої молоді ми проводимо виховні, інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи щодо запобігання насильству», - звернулася до курсантів провідний фахівець Ганна Мітітєл, і наголосила, що усі заходи виховного характеру сприяють вихованню людяності, відповідальності, поваги до гідності іншої людини та переосмислення цінностей.

У ході заходу представниці патрульної поліції розповіли курсантам про звичайні побутові предмети, що стали знаряддям домашнього насильства, про те, що насильство у будь-якому його прояві не може бути присутнім у нашому житті. «Цю проблему не можна замовчувати. Домашнє насильство може відбуватися зовсім поруч і його жертвами можуть бути ваші знайомі та близькі. Якщо вчасно звернутися за допомогою, то можна попередити та врятувати чиєсь здоров’я та навіть життя», - зазначили представниці патрульної поліції у спілкуванні з майбутніми правоохоронцями.

Курсанти усвідомлюють усю важливість даної кампанії, метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Свої знання та обізнаність щодо теми «Насильство зупинити легко» курсанти закріпили під час гри «Створю коло безпеки». Захід був насиченим, корисним і дуже цікавим.