Відповідно до принципів практико-орієнтованої підготовки, котрі реалізуються у Сумської філії ХНУВС, завідувачкою кафедри соціально-економічних дисциплін Оленою Лук`янихіною проведено бінарне заняття з дисципліни «Особиста безпека поліцейського» за участі Єланкіна Івана Григоровича – старшого інспектора ВВТС ГУНП у Сумській області та поліцейського цього підрозділу Федяя Євгена Івановича.

У рамках теми практичного заняття, присвяченого питанням вибухобезпеки, практичні працівники розповіли курсантам основні принципи і правила поводження з вибуховими пристроями, охарактеризували їх властивості, продемонстрували моделі традиційно використовуваних вибухових пристроїв, а також новітніх, котрі з’явилися після 24 лютого 2022 року.

Особливу увагу присутніх працівники вибухотехнічної служби зосередили на алгоритмі дій поліцейських у разі виявлення невідомого вибухового пристрою як у процесі виконання службових обов’язків, так і під час життєвих ситуацій. Враховуючи актуальність теми заняття, особливу увагу приділили правилам мінної безпеки саме у період війни.

Відповідаючи на питання, Єланкін Іван Григорович розповів про роботу вибухотехників в умовах воєнного стану, перестороги та перспективи роботи поліцейських після закінчення війни і необхідність проведення великої кількості робіт із розмінування на деокупованих територіях.

Яскраві приклади із власного досвіду, зокрема здобутого в умовах війни, проведений тренінг сприяли невимушеній атмосфері спілкування та ефективному сприйняттю інформації.

Курсанти щиро подякували практичним працівникам за цікавий практико орієнтований захід і професіональний підхід у його проведенні.