7 грудня 2022 року доцентом кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Гончаренко Л.Л. та начальником відділу безоплатної правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іваненко Ю.В. було проведено бінарне заняття для студентів 2 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» з дисципліни «Забезпечення прав людини в правоохоронній діяльності» на тему «Особливості захисту та дотримання прав окремих категорій людей».

Юлія Володимирівна, долучившись до обговорення зазначеної теми, розповіла про діяльність Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зупинившись на особливостях захисту окремих категорій людей (внутрішньо переміщені особи, ветерани війни, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі), що надаються їх центром, при цьому наголосивши, що загальні принципи рівності та недискримінації належать до складових верховенства права, які закріплені Конституцією України.

Студенти після плідного обговорення питань заняття чітко засвоїли, що питання захисту прав людини завжди повинні бути в пріоритеті держави та її державних службовців.

Щиро дякуємо Юлії Володимирівні за участь у занятті. Сподіваємося на подальшу співпрацю!