Днями студентсько-курсантський Парламент Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ провів зустріч із здобувачами вищої освіти на тему "Академічна доброчесність".

Під час зустрічі голова Парламенту, капрал поліції, курсант 3 курсу Микола Сіроштан ознайомив здобувачів із Положенням про академічну доброчесність та етику Сумської філії, розповів про різновиди порушення академічної доброчесності, принципи та цінності академічної відповідальності, які прописані у Положенні.

У ході спілкування Микола Сіроштан разом із здобувачами обговорили питання про дотримання академічної доброчесності. «Дотримання академічної доброчесності під час освітнього процесу впливає не лише на якість освіти, а й на формування людських цінностей - чесності, довіри, справедливості, відповідальності, взаємоповаги і взаємодопомоги», - наголосив голова Парламенту. «Академічна доброчесність» - успіх якості освіти.

Також здобувачі освіти дізналися про академічну свободу, які можливості вона дає та у чому проявляється. В кінці учасники зустрічі обмінялися думками.