Запобігання насильству та ідентифікація цієї проблеми серед оточення є важливою складовою роботи правоохоронців і юристів. У воєнний час отримання нових знань з цієї тематики набирає нових актуальних рис.

У зв’язку з цим 20 курсантів і 20 студентів Сумської філії ХНУВС підтримали просвітницьку ідею Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» і пройшли курс «Онлайн-інструменти протидії домашньому насильству» на платформі «Дія. Цифрова освіта».

За задумом розробників освітнього серіалу цифрові інструменти є ще однією додатковою можливістю захистити себе. Саме про них дізналися здобувачі у процесі розгляду кейсів, котрі базуються на складних життєвих ситуаціях, і змоделювали способи їх розв’язання з використанням цифрових інструментів. За результатом успішно складених тестів здобувачі отримали сертифікати (тривалість 2години/ 0,2 кредиту EKTC).

Завдяки інноваційній формі подачі матеріалу у вигляді освітнього серіалу складні питання подано зрозуміло і доступно. Крім удосконалення цифрових навичок, важливим результатом навчання є руйнування стереотипного сприйняття ситуацій та алгоритмів поведінки, які є проявами насильства, формування нульової толератності до насильства, активної і проактивної позиції з метою убезпечення себе, близьких та тих, хто цього потребує, від його проявів.

За інформацією завідувача кафедри соціально-економічних дисциплін канд. екон. наук, доцента Лук’янихіної Олени Анатоліївни, котра і запропонувала підвищити свої компетентності в рамках вивчення «Безпеки життєдіяльності» та «Особистої безпеки поліцейського», здобувачі позитивно оцінили переваги неформальної освіти як за формою, так і за змістом і виявили бажання опанувати інші курси.