Умови праці поліцейського формуються низкою чинників і є доволі складними і небезпечними. Спілкування з різними категоріями населення під час виконання службових обов’язків характеризується ризиками для життя і здоров’я. За ініціативи зав. каф. соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС канд.екон.наук, доцента Лук’янихіної Олени Анатоліївни в рамках теми «Умови праці. Фактори трудової діяльності поліцейського» з дисципліни «Особиста безпека поліцейського» з курсантами першого курсу провела бесіду-дискусію Панасенко Лариса Миколаївна – заступник медичного директора з питань профілактики і боротьби зі СНІДом КНП СОР «Обласний клінічний центр соціально небезпечних хвороб», лікар-інфекціоніст.

Лікар розповіла курсантам історію появи хвороби СНІД, ознайомила з факторами, які сприяли її розповсюдженню на території України, окреслила клінічні прояви цієї хвороби, а особливо зупинилась на заходах із профілактики її розповсюдження, сучасних методах лікування і діагностування.

З точки зору практичного використання курсантам було важливо дізнатися від фахівця, як можна убезпечити себе від інфікування і що робити, коли є на це підозра. Головне, як зазначила Лариса Миколаївна, звернутися до профільної медичної установи у термін 72 години після ризикованого вчинку чи події для отримання відповідного лікування, яке призначить лікар. Важливо, що інфікувалися з різних причин можуть люди, котрі належать до будь-якої категорії населення. Сучасні методи лікування дозволяють забезпечити якість життя ВІЛ-позитивних людей на достойному рівні і у них є реальна можливість бути працездатними й активними членами суспільства.

Настанови і поради практичного працівника супроводжувались яскравими прикладами, що створило в аудиторії невимушену атмосферу діалогу і співробітництва.

Щиро вдячні керівництву КНП СОР «Обласний клінічний центр соціально небезпечних хвороб» за сприяння у проведенні заняття на високому професійному рівні!