Неформальна освіта є невід’ємною складовою сучасної підготовки фахівців. Її переваги полягають у тому, що усі охочі можуть поглибити свої знання або навички з певного напрямку і удосконалити потрібні компетентності. Спектр можливостей щодо опанування курсів, відвідання семінарів, вебінарів та інших заходів є доволі широким, навіть у період дії воєнного стану.

Покращення навичок фінансової грамотності через удосконалення цифрових компетентностей здобувачів, уміння працювати з інформацією є одним із факторів безпеки в умовах розвитку цифрових технологій.

Студенти-першокурсники Сумської філії ХНУВС спеціальності 262 Правоохоронна діяльність в рамках дисципліни «Основи економічної теорії» пройшли курс «Фінансовий сенсей» на Дія. Цифрова освіта.

Через ознайомлення і вивчення реальних ситуацій студенти опанували підходи до управління особистими фінансами, що є запорукою формування фінансової свободи та незалежності молодої людини. Усі охочі ознайомились з підходами щодо планування власного бюджету, накопичення і заощадження коштів для досягнення конкретної цілі, правилами користування кредитним лімітом і як вберегти свої кошти від кібершахраїв, управляти своїми грошима онлайн у будь-якому куточку світу та ще багато цікавого.

Отриманням сертифікатів після успішного тестування 8 студентів підтвердили опанування курсу і формування компетентностей. Вітаємо студентів-майбутніх правоохоронців і підтримуємо їх прагнення до навчання!