З 16 по 18 листопада курсантки Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Шкурко Влада, Мойсеєнко Мар’яна, Вербицька Дарина та Колоснікова Дар’я взяли участь у триденному Тренінгу «Обізнана та захищена», який проходив під гаслом «Жінки – це прекрасно», ініційований Громадською організацією «Ліга сучасних жінок».

Дана тренінгова програма реалізовувалася в рамках проекту «Надання всебічної допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства та запобігання поширенню гендерно зумовленого насильства шляхом проведення просвітницької роботи серед жінок та дівчат» за підтримки International Medical Corps.

Протягом трьох днів наші вмотивовані курсантки разом із психологинею тренінгу говорили про прояви насильства, аналізували, порівнювали на творчих майстернях, де створювали інформаційні продукти для протидії гендерно зумовленому насильству.

Також у межах тренінгової програми «Обізнана та захищена» були проведені для учасниць заняття із самооборони за участю працівників патрульної поліції, під час яких наші дівчата оволоділи особливими фізичними вміннями, які допоможуть їм захистити себе.

Курсантки говорять «Інформовані – значить озброєні», ми за безпеку жінок в усьому світі!