30 листопада 2022 року в рамках вивчення дисципліни «Забезпечення прав людини в правоохоронній діяльності» доцентом кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Гончаренко Лесею Леонідівною для студентів 2 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» проведений семінар-диспут "Право на захист від психологічного та фізичного насильства", приурочений до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Студенти спільно обговорили проблеми насильства, його види, наслідки та необхідність боротьби з будь-якими його проявами. Особливу зацікавленість аудиторії та подальше обговорення викликала тема проблем насильства в сім’ї, насильства над тваринами та важливість права на захист від будь-яких проявів жорстокості.

Дискусійним стало питання екранного насильства (насильства в «медіа»), де студенти обмірковували чи потрібно запроваджувати певні обмеження на медіапродукти, що містять елементи насильства.

Крім того, розглянуті питання присвячені шляхам попередження насильства, рекомендаціям, як чинити у випадку загрози життю та питання удосконалення законодавчої бази проблеми.

Щорічна акція «16 днів проти насильства» завершується 10 грудня відзначенням міжнародного дня захисту прав людини. Однак, теми, підняті учасниками семінару-диспуту, є актуальними щодня і не обмежуються рамками акції.