У рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» для студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ спільно з провідним фахівцем Ганною Мітітєл були організовані та проведені заходи з метою підвищення обізнаності та привернення уваги молоді до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Так, разом із куратором Юлією Самойловою для студентів 1 курсу (спеціальність «Правоохоронна діяльність») за участі фахівчині з «Клініки дружньої до молоді» Анною Крамар було проведено он-лайн-бесіду «Безпека в інтернеті». Даний захід був спрямований на безпеку, збереження особистих даних в інтернет просторі та економічну безпеку. «Безпека в інтернеті – це ілюзія, і бути захищеним зараз неможливо, адже веб-сайти збирають конфіденційну інформацію так, що ми навіть не знаємо, що саме їм відомо, тому треба бути обережними і обізнаними», – наголосила пані Анна.

Для студентів 1 курсу за спеціальністю «Право» (куратор Надія Демиденко) було проведено виховну годину «Разом проти насилля», під час якої студентська молодь ознайомилася з важливими датами, які охоплює шістнадцятиденний період кампанії. «Дати вибрані на випадково, вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини, а від початку повномасштабного вторгнення росії Україна зіткнулася із безпрецедентним рівнем насильства та болю», - нагадала Ганна Іванівна. Тож, підготовка здобувачів у закладі освіти здійснюється у дусі справедливості й людської гідності, дотримання й поваги до верховенства права.

У ході заходу студенти мали можливість переглянути книжкову виставку, присвячену важливим датам: до Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок (25 листопада); до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом (1 грудня); до Міжнародного дня боротьби з рабством (2 грудня); до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями (3 грудня); до Міжнародного дня волонтера (5 грудня); до дня вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі (6 грудня); до Міжнародного дня прав людини (10 грудня). Дану виставку було підготовлено працівниками бібліотеки Сумської філії.

Насамкінець студенти познайомилися з просвітницькою літературою та зробили світлину. Майбутнє має бути безпечним!