З 14 по 20 листопада 2022 р. в Україні стартував ІІ етап щорічного національного Тижня безпеки дорожнього руху в рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030. Цьогорічна подія проходить під гаслом «Безпека на дорозі в умовах воєнного стану».

З цієї нагоди у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано та проведено 16 листопада єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» за участі старших інспекторів Управління патрульної поліції в Сумській області Оксани Красовської та Марини Горьковської.

Представниці патрульної поліції ознайомили курсантів 1-2 курсів із питаннями безпеки молоді на дорогах, актуальності носіння світлоповертальних елементів у темний час доби та попередження дорожньо-транспортного травматизму, умінь надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях.

Курсанти, як майбутні правоохоронці, наголосили, що дотримуватись Правил дорожнього руху вкрай важливо, адже вони охороняють і підтримують порядок на дорогах, забезпечують загальну безпеку дорожнього руху і, відповідно, людського життя.

17 листопада студенти першого курсу за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» (Артем Деряга, Олеся Денисова, Юлія Євдокименко) долучилися до флешмобу «Будь свідомим!», організованого Управлінням патрульної поліції в рамках Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху.

«Кожному із нас корисно та необхідно знати, як правильно і безпечно поводитись на дорозі, - говорять студенти, а відповідальне ставлення до вимог Правил зменшить ризики дорожньо-транспортних пригод».

Безпека на дорозі – понад усе! Дотримуємося Правил дорожнього руху!