17 листопада у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного Дня студента.

Зі святом студентсько-курсантську молодь привітав директор Сумської філії, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш. У своїй промові Сергій Станіславович наголосив: «Шановні здобувачі! Сьогодні молодь в усьому світі є рушієм багатьох змін. Майбутнє нашої країни в руках активної, цілеспрямованої, патріотично – свідомої молоді. Саме День студента - це свято для небайдужої, мислячої та активної частини суспільства. Тож, будьте відповідальними, і несіть звання студентсько-курсантської молоді з честю і гордістю».

Після чого відбулася урочиста церемонія нагородження кращих представників студентів та курсантів, які проявили себе у різних видах діяльності: науково - навчальній, волонтерській, громадській, творчій, спортивній тощо.

Цього року переможцями конкурсу «Кращий студент 2022» стали: у номінації «Комплексна характеристика» - курсант 3 курсу, Микола Сіроштан, «Громадський діяч» - студентка 4 курсу, Євгенія Будюкова, «Науково - навчальна діяльність» - студентка 3 курсу, Месун Аль Хататнех та курсантка 3 курсу, Світлана Клюс, «Навчальна діяльність» - студентка 3 курсу, Юлія Тригуб та курсантка 2 курсу, Кароліна Козачок, «Волонтерська діяльність» - курсантка 3 курсу Шевцова Єлизавета та студентка 3 курсу Ольга Костенко, «Творча діяльність» (вокал) – курсанти 2 курсу Ілля Іщенко та Ольга Коваленко, студентка 3 курсу Тетяна Бикова та студент 4 курсу Річард; «Творча діяльність» (хореографія) – курсантка 3 курсу Марина Шака, «Спортивна діяльність» - курсант 2 курсу, Даніїл Нестерко та студенти 2 курсу Дмитро Котов та Кіріл Крупський.

Також однією із важливих частин свята було нагородження курсантів грамотами за їх високі моральні якості, активну життєву та громадянську позицію, які вони проявили у перші дні війни.

Головною родзинкою свята стала презентація талантів «Знайомтесь, ми – перший курс!», який цього року проводився у рамках Дня студента, і були нагороджені переможці номінацій серед курсантів.

А після розпочалася святкова програма з її харизматичними ведучими Миколою Сіроштан та Євгеном Трофименко. Свято пройшло яскраво та піднесено, в теплій родинній атмосфері.