Студенти першого курсу Сумської філії ХНУВС почали спілкування із представниками своєї майбутньої професії. 11 листопада на бінарне заняття із навчальної дисциплін «Судові та правоохоронні органи України» за темою «Органи та установи юстиції» було запрошено практикуючого адвоката Міненка Сергія, м. Буринь. Воно було організоване професором кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексієм Шумілом.

Адвокат свого часу закінчив наш університет і тому зміг розповісти етапи свого професійного становлення у юридичній галузі після закінчення вишу.

Під час заняття було розглянуто адвокатуру як недержавний самоврядний інститут, що забезпечує здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги на професійній основі, а також самостійно вирішує питання організації і діяльності адвокатури.

Адвокатом на прикладах було розібрано положення ст. 6 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Наголошено на змінах, що відбулися у обчисленні необхідного стажу роботи в галузі права не менше двох років, а саме - праця на яких посадах зараховується до стажу. Який порядок проходження стажування майбутнім адвокатом.

Адвокатом було наведено приклади надання безкоштовної правової допомоги. Також розглянуто особливості участі адвоката у кримінальному, цивільному, господарському та адміністративному процесах.

Доречним був приклад рішення ЄСПЛ від 07.11.2017 року щодо недопустимості прослуховування розмов із адвокатом та гарантій адвокатської діяльності в Україні.

Заняття пройшло жваво, студенти цікавились практичними аспектами діяльності адвоката і у майбутньому декотрі з них зможуть пройти навчальну практику у адвоката Міненка Сергія.