07 листопада в межах відзначення Дня української писемності та мови відбулася творча зустріч курсантів 2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ із викладачем кафедри образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології Сумського державного педагогічного університету, заслуженим працівником культури України Дмитром Будянським.

Непересічна творча і багатогранна особистість – Дмитро Будянський широко і активно пропагує українське художнє слово. Під час зустрічі гість познайомив курсантську молодь зі своєю творчістю. Курсанти мали змогу із перших уст дізнатися про життєвий та творчий шлях митця, любов до рідної мови, яку прищепив йому з дитинства батько, заслужений артист України Василь Будянський.

На зустрічі прозвучали вірші та пісні українських митців про кохання «це - глибоке і чисте почуття, що надихає». Також Дмитро виконав і кілька авторських творів, серед яких і жартівлива пісня, присвячена чарівним курсанткам. Як імпровізований майстер-клас досвідченого митця, педагога, майбутнім поліцейським Дмитро Будянський продекламував віршовані рядки Василя Симоненка «Можливо знову загримлять гармати». «Це твір є надзвичайно актуальним у контексті трагічних подій сьогодення, а героїчний спротив українського народу загарбникам надихає мене на створення патріотичних доробок», - стверджує Дмитро Будянський.

Наш гість викликав у курсантів захоплення його неповторним, чудовим та багатим поетичним словом. У свою чергу курсанти Вадим Омельченко, Альона Литвиненко та Олександр Степка прочитали вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну…».

Дмитро Будянський протягом зустрічі показав чарівний світ жанрового багатства поезії, який розвиває ораторські здібності, виховує любов до творчості, а також закликав курсантів читати українською, спілкуватися виключно українською, бо саме рідна мова робить людину красивою, сильною і незалежною.

Провідна фахівчиня з організації виховної роботи закладу вищої освіти Ганна Мітітєл від імені усієї курсантської молоді сердечно подякувала Дмитру Будянському за цікаву зустріч і побажала подальших творчих успіхів, популяризувати художнє слово та шанувати рідну мову.