Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова успішно пройшла 8-тижневий курс вивчення англійської мови для поліцейських «Police English Language», що був організований та проведений Агентством Європейського союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL) та Британським мовним центром.

Кожен тиждень був присвячений вивченню певної лексичної теми та повторенню граматики. Окрім того, кожен четвер та п’ятницю проводилися вебінари стосовно розмовних аспектів та граматичної частини. В кінці кожного тижня необхідно було скласти підсумковий тест, який містив завдання на читання, аудіювання, письмо та говоріння.

Теми, які були розглянуті на курсі, є наступними: - відділок поліції, спорядження та поліцейські (English Police Station, Equipment and Officers); - відмивання грошей (Money laundering); - кіберзлочинність (Cybercrime); - Європол та групи розслідування (Europol and Investigation Teams); - Шенген (Schengen); - боротьба з тероризмом (Counter Terrorism); - політичний цикл ЄС, імміграція (EU Policy Cycle, Immigration).

Після успішного виконання всіх завдань та складання фінального підсумкового тесту отримано сертифікат про успішне проходження курсу. Тривалість курсу - 125 годин.