Питання запобігання та протидії корупції набувають особливої актуальності, оскільки в умовах дії воєнного стану корупція є чинником, що може створити реальну загрозу національній безпеці, укріпленню демократії, зміцненню авторитету країни на міжнародній арені та подальшому розвитку держави загалом.

Наразі Харкiвським нацiональним унiверситетом внутрiшнiх справ було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію із зазначеної тематики, до якої долучилися завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Валентина Василенко та доцентки кафедри Юлія Самойлова й Ганна Довгополова.

Під час конференції науковці та практики з України та зарубіжжя наголосили на нагальній важливості виховання нульової толерантності суспільства до будь-яких проявів корупції, правових і практичних аспектах формування доброчесності в суспільстві.

У підсумку учасники конференції акцентували, що Україна відкрита до міжнародного співробітництва щодо питань протидії та запобігання корупції. Разом із тим, в Україні напрацьовано колосальний досвід із окреслених питань, у тому числі в умовах дії воєнного стану, яким вона готова ділитися з науковцями та практикам з інших країн.