27-28 жовтня курсанти 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Вікторія Ярова (СФ-101), Богдан Синьогуб (СФ-102), Володимир Корж та Максим Ананко (СФ-103) взяли участь у дводенному форум-театрі «Твій вибір», який реалізовувався за ініціативи Молодіжної ради при Сумській міській раді у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України та ГО «Молодіжна платформа» за підтримки проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що фінансується МЗС Данії.

Менторами даного проекту виступили Володимир та Тетяна Нянькіни, відомі у нашому місті своїм незалежним родинним театром «Нянькіни», та Марина Велітченко - викладачка вокалу, основ хорового співу та акторської майстерності зразкового музичного театру.

Форум-театр - це методика, в якій застосовується досвід тренінгів та інтерактивного театру. Тож, всі учасники форуму, а це були представники закладів вищої освіти міста Суми, через сценічну виставу розглядали соціальну проблему.

У перший тренінговий день відбулося знайомство учасників та зустріч із менторами, завдяки яким створювалися власні вистави. Виступи команд були пов'язані з тими чи іншими соціальними проблемами.

Другого дня наша курсантська молодь презентувала свій виступ, в якому розкрила свій творчий потенціал та втілила його у різноманітних ролях. Фішкою форум-театру було те, що кожен із акторів-аматорів міг знайти себе та долучитися до вистави своїх коллег.

Цікавий досвід та неймовірні емоції надовго залишаться у серцях курсантської талановитої молоді.