26 жовтня 2022 року в рамках вивчення навчальної дисципліни «Національна економіка» доцентом кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Дементовим Володимиром Олександровичем було організовано та проведено бінарне лекційне заняття з елементами дискусії на тему «Інституціональні форми інтеграції у світове господарство» у форматі ЗУМ-конференції за участі начальника управління взаємодії з бізнесом, головного юрисконсульта Сумської торгово-промислової палати Литвиненка Станіслава Сергійовича.

У рамках теми заняття, окресливши суть, особливості і структуру розвитку світового господарства, міжнародних торговельних відносин, практичний працівник розповів студентам 2 курсу спеціальності «Право» про сутність та особливості функціонування Сумської торгово-промислової палати. Крім цього, Станіслав Сергійович обговорив зі студентами основні аспекти міжнародної торгівлі, види зовнішньоекономічної політики, роль і значення для країни, особливо в умовах сьогодення.

Наостанок практичний працівник наголосив на значенні платіжного балансу для української економіки і її стабільності. У дискусійному режимі присутні висловили думки й аргументи щодо перспектив інтеграції національної економіки України у світове господарство, зокрема, і у досягненні Євроінтеграційних цілей.

Студенти подякували гостю за лекцію і висловили бажання відвідати Сумську торгово-промислову палату з екскурсією.