Відповідно до плану відбулося спільне онлайн засідання наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» та секції «Проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки держави».

Традиційно завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент Лук’янихіна Олена Анатоліївна провела бесіду на тему «Підготовка наукової доповіді: принципи академічної доброчесності, ресурси, методи пошуку інформації».

Присутніх було ознайомлено з основними документами Сумської філії ХНУВС, що містять політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності. Також доповідачка розповіла про сутність, основні види порушень академічної доброчесності і відповідальність відповідно до чинного законодавства науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти. Було наголошено на необхідності дотримання доброчесної поведінки здобувачем вищої освіти як у рамках освітнього процесу, так і наукової діяльності. Олена Анатоліївна ознайомила присутніх із основними науковими ресурсами та методами пошуку інформації для підготовки наукового повідомлення, необхідності перевірки робіт за допомогою програми Unicheck.

Керівник секції доцентка кафедри, кандидат економічних наук Парфентій Людмила Анатоліївна побажала гуртківцям не боятися досліджувати нові актуальні теми і обов’язково уникати плагіату, користуватися для перевірки на унікальність антиплагіатними програмами. Старшокурсниця Месун Аль Хататнех порадила першокурсникам активно проявляти себе у житті Сумської філії і напрацьовувати досвід участі у наукових заходах.

Із заключним словом до студентів-гуртківців звернулася керівник гуртка, кандидат економічних наук Петровська Світлана Анатоліївна, котра анонсувала тему наступного засідання.