Театр… В Україні завжди любили веселі, жартівливі сцени з народного життя. Бо театральне мистецтво зцілює, дає сили, надію. Воно компенсує відкладені бажання жити і творити, в той час, коли російський агресор хоче все зруйнувати та вбити, воно допомагає легше подолати хвилювання, а значить ми повинні підтримувати одне одного, згуртовуватися та зберігати своє, українське.

Тому в перервах між повітряними тривогами, 21 жовтня курсанти першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ разом із провідним фахівцем з виховної роботи Ганною Мітітєл та куратором Ганною Довгополовою відвідали Сумський національний театр драми та музичної комедії імені Михайла Щепкіна, де переглянули виставу української класики другої половини XIX століття за однойменною п‘єсою Івана Карпенко-Карого «Мартин Боруля».

Класикою стають ті твори у яких порушуються проблеми актуальні для різних епох. Саме у виставі «Мартин Боруля», яку Іван Франко назвав однією з найкращих українських комедій, дуже чітко підіймаються важливі питання та проблеми суспільства: бажання отримати титул, сімейні відносини, моральні цінності. «Щепкінці» вдало передали характер та внутрішніх світ своїх героїв. Актори своєю професійною грою підтвердили, що прагнення до вершини соціального стану не приведе до щасливого життя.

Переглянувши виставу і посміявшись з її комічних сцен, курсанти поділилися своїми враженнями. Аліна Шевченко, староста групи СФ-102, сказала: «Цей твір нам відомий зі школи, але в театрі сприймається все по - іншому, бо ти занурюєшся в епоху вистави». Влада Кіхтенко, староста групи СФ-101, зазначила: «П’єса дуже сподобалася, ми переживали всі емоції разом із акторами, іноді забуваючи, що вони просто грають своїх персонажів».

Курсанти залишилися задоволені переглядом легендарної класики, отримали море позитивних емоцій та зробили світлини на згадку.