Під час повномасштабної війни більшість людей опинилися у скрутному становищі. На допомогу державі, яка робила все необхідне, прийшли волонтери, серед яких, звичайно, багато молоді. Активні та вмотивовані приєдналися до волонтерського руху: допомагають у гуманітарних штабах, плетуть маскувальні сітки, закуповують амуніцію тощо, а дехто самотужки допомагає чим може.

У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ на першому курсі за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» навчається студентка, добрі вчинки якої вражають і надихають, - Марія Івах.

Марія займається волонтерською діяльністю ще зі школи, проводячи різноманітні благодійні акції, як для дітей-сиріт, так і для малозабезпечених людей. З початком війни, майже з перших днів, Марія ще активніше розпочала діяти та допомагала людям: вивозила з окупованих місць, доставляла самотнім продукти і ліки, придбані за власні кошти, разом із подругою купували для військових необхідне обладнання, розвозила гуманітарну допомогу тощо.

Марія стверджує: «Волонтером може стати кожна людина, хто прагне зробити внесок у Перемогу, адже добра справа вимагає любові і терпіння, бо усе треба робити за покликом серця».