21 жовтня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день академічної доброчесності. Україна вперше долучилася до відзначення цього Дня у 2020 році. Українська наукова та освітня спільнота все більше звертається до питань академічної доброчесності та впровадження міжнародних академічних стандартів.

Наукова бібліотека як осередок доступу до інформаційних потоків розповсюджує та популяризує серед здобувачів вищої освіти правила та чесноти академічної доброчесності та спонукає дотримуватися їх.

У рамках комплексного заходу «Тиждень першокурсника», завідувач бібліотеки Світлана Григор’єва провела інформаційну годину для курсантів першого курсу «Академічна доброчесність як основа успіху». Мета таких бесід – акцентувати увагу на цінностях та цілісності університетської освіти, створити своєрідний місток між шкільним досвідом та новим етапом навчання в університеті.

Отже, питання академічної доброчесності сьогодні має дуже велике значення в освітньому процесі. Кожен, хто має відношення до освітнього закладу, повинен пам’ятати про моральні норми та доброчесність.

Академічна доброчесність, мотивоване та відповідальне ставлення до навчання та викладання – основа якісної освіти та шлях до формування свідомого громадянського суспільства.