У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися святкові урочистості з нагоди складання Присяги працівника поліції курсантами-першокурсниками. Дуже символічно, що саме в День захисників і захисниць України 75 курсантів, з них 36 дівчат та 39 юнаків, присягнули на вірність українському народові.

Для майбутніх захисників Закону складання Присяги - це тільки початок довгого шляху, а попереду сумлінне навчання, здобуття і удосконалення професійних навичок поліцейського. Саме ці насичені емоціями та хвилюванням хвилини залишаться у пам’яті курсантів на все життя.

На початку урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв, полеглих за вільну, незалежну країну.

Складаючи Присягу, майбутні працівники поліції запевнили, що вірно служитимуть Українському народові, пам’ятатимуть слова Присяги і завжди керуватимуться Законом.

З важливою подією у житті вітальними телеграмами першокурсників поздоровили Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, Голова Національної поліції Ігор Клименко, ректор ХНУВС Валерій Сокуренко.

З настановами до юних поліцейських Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ звернулися: Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, народна депутатка України, Член наглядової ради ХНУВС Тетяна Скрипка, начальник Головного управління Національної поліції України в Сумській області Сергій Чиж, Сумський міський голова Олександр Лисенко, проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Анатолій Клочко, директор Сумської філії Сергій Лукаш.

Сергій Станіславович у своїй святковій промові наголосив: «Шановні курсанти! Будьте гідними високого звання поліцейського і завжди залишайтеся вірними своєму слову, ставайте на сторону добра та допомагайте тим, хто потребує захисту. Сумлінно навчайтеся служити на благо Українського народу! Слава Україні!»

Від імені курсантів першокурсників виступила Аліна Шевченко з династії правоохоронців: «Ми молоді, мотивовані, і знаємо, що наш успіх завтра залежить від нашого навчання сьогодні, і попереду ще декілька років навчання, і що саме у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ ми отримаємо найцінніше: навички та знання, які застосуємо у своїй професійній діяльності». Підтримати, привітати та розділити радісну мить із першокурсниками зібралися їх батьки та рідні.

До святкового дійства долучилися учасники художньої самодіяльності, виконавши разом із першокурсниками пісню «Ой у лузі, червона калина» (соліст - курсант 2 курсу Ілля Іщенко).

На завершення під супровід духового оркестру Головного управління Національної поліції України в Сумській області (керівник, майор поліції Євген Кондаков), карбуючи крок, щасливі першокурсники пройшли урочистим маршем.